ГоловнаПолітика

Червоний Хрест виділить Україні $84,5 млн у 2015 році

Діяльність МКЧХ в Україні є однією з найпріоритетніших операцій у світі

Червоний Хрест виділить Україні $84,5 млн у 2015 році
Фото: barev.net

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір виділити Україні 84,5 млн доларів допомоги у 2015 році.

Про це повідомляє офіційний сайт президента Петра Порошенка.

"МКЧХ готовий розширити діяльність в Україні для вирішення складної гуманітарної ситуації, в якій опинилося населення окупованих територій. Перспективи майбутньої співпраці обговорювалися під час зустрічі президента Петра Порошенка з президентом МКЧХ Петером Маурером", - йдеться у повідомленні.

Маурер зазначив, що Червоний Хрест готовий значно збільшити кількість вантажівок із гуманітарним вантажем. В цілому, за його словами, діяльність МКЧХ в Україні є однією з п'яти найбільш масштабних і пріоритетних операцій Комітету у світі.

Петро Порошенко у свою чергу закликав організацію задіяти всі свої можливості для збільшення міжнародної гуманітарної підтримки населення України, яке опинилося у складних умовах через російську агресію. Він також поінформував про стан виконання Мінських домовленостей, акцентувавши на повному виконанні Україною своїх зобов'язань.

Порошенко звернув увагу на невиконання пункту Мінських домовленостей про звільнення заручників, у тому числі української льотчиці Надії Савченко, яку вже понад 10 місяців утримують у російській в'язниці за сфабрикованими звинуваченнями. Президент закликав Червоний Хрест посилити роботу для негайного звільнення Надії Савченко.

Маурер зазначив, що Червоний Хрест готовий брати активнішу участь у процесі звільнення всіх заручників, у тому числі у їхньому безпечному транспортуванні і в пошуку зниклих безвісти.

Нагадаємо, 11 березня бойовики обстріляли місію МКЧХ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram