ГоловнаПолітика

Міноборони: Недобросовісні підрядники грають на руку країні-агресору

У відомстві мають намір посилити контроль над об'єктами будівництва ЗСУ.

Міноборони: Недобросовісні підрядники грають на руку країні-агресору
Фото: inforesist.org

Міністерство оборони України підкреслює, що дії підрядних будівельних компаній, які не виконують укладені договори, призводять до зриву термінів передачі потрібних об'єктів військовим підрозділам.

Про це йдеться в заяві Міноборони, передає "Інтерфакс-Україна".

"За дорученням міністра оборони відбувається посилений контроль над об'єктами будівництва ЗСУ. Дії будівельних компаній щодо невиконання взятих на себе зобов'язань розцінюємо, як такі, що грають на руку російському агресору, а саме - призводять до зривів термінів завершення і передачі об'єктів в експлуатацію військовим підрозділам", - ідеться в заяві.

У Міноборони залишають за собою право вносити недобросовісні будівельні компанії в особливі списки суб'єктів господарювання, які порушують умови договорів, які не зможуть надалі брати участь у закупівлях.

"Міністерство докладе максимальних зусиль для боротьби із забудовниками, які не виконують свої зобов'язання, з відповідним відшкодуванням за зриви термінів будівельних робіт і передачею матеріалів до правоохоронних органів для прийняття правового рішення", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, раніше Міноборони розірвало контракт з фірмою, яка будувала казарми на військовому полігоні "Широкий лан", за несумлінне виконання виконавцем своїх послуг.

У травні президент Петро Порошенко анонсував будівництво 184 гуртожитків для 23 тис. військовослужбовців у 21 області України. Процес закупівель уже почався в системі ProZorro.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram