ГоловнаПолітика

Клюєв виграв суд щодо скасування санкцій ЄС, але залишився у списку санкцій

Санкції 2018-2019 років були продовжені у березні і досі не оспорюються.

Клюєв виграв суд щодо скасування санкцій ЄС, але залишився у списку санкцій
Фото: zn.ua

Суд Європейського Союзу анулював санкції щодо колишнього секретаря РНБО часів президентства Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Андрій Клюєв сьогодні виграв справу у загальному суді ЄС, щоб санкції на 2017-2018 роки були анульовані, але залишається в списку санкцій ЄС, оскільки заходи 2018-2019 років були продовжені в березні і досі не оспорюються", - написав він у Твіттері.

5 березня 2014 року Європейський Союз запровадив санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх вищих чиновників України. Згодом санкції щорічно продовжуються, хоча спочатку обговорювалося питання можливого скасування у зв'язку з відсутністю кримінальних справ проти деяких із цих осіб в Україні.

5 березня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила на рік - до 6 березня 2019 року рішення про замороження рахунків 13 осіб, визначених як винні у незаконному привласненні українських державних коштів або у зловживанні службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

У санкційному списку разом з Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram