ГоловнаПолітика

InformNapalm заявляє про погрози на адресу волонтерів з боку проросійських терористів і громадян РФ

В Україні, за його словами, проблеми не помічають.

InformNapalm заявляє про погрози на адресу волонтерів з боку проросійських терористів і громадян РФ
Михаил Макарук
Фото: Макс Требухов

Міжнародне розвідувальне товариство InformNapalm заявляє про факти масових погроз волонтерам з боку бойовиків і громадян РФ. Про це в фейсбуці написав спікер InformNapalm Михайло Макарук. Зокрема, за його словами, після оприлюднення інформації про злочини 810-ї бригади морської піхоти ЗС РФ на адресу розслідувачів почала надходити низка повідомлень, що містять погрози про заподіяння шкоди здоров'ю та життю з використанням російських спецслужб.

Окремо Макарук акцентує на тому, що намагається привернути увагу до цієї проблеми правозахисних організацій і правозахисників в Україні, але належної реакції немає.

"Перш за все, я звертаюся до суспільних інститутів, які за гроші наших партнерів займаються проблематикою свободи слова в Україні, щоб вони почали вказувати факти переслідування проукраїнських активістів інформаційної протидії в своїх звітах", - зазначив Макарук. Зокрема, він звернувся до ОБСЄ, Amnesty International Україна, ІМІ, ПАРЄ і т.д. А також до представництв США, Швеції, Канади, Естонії і Великобританії в Україні і до народних депутатів Вікторії Сюмар та Ольги Червакової - голови і заступника голови профільного комітету ВР, які, за словами Макарука, також ігнорують повідомлення про погрози волонтерам.

Резюмуючи Макарук акцентував на тому, що мета його звернення - зробити так, щоб в Україні помітили проблему.

Нагадаємо, InformNapalm розслідує і оприлюднює факти російських злочинів на території України. Так, в одному з останніх розслідувань волонтери зібрали нові дані про російських військових 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, які брали участь в окупації Криму. Після цього, за словами спікера спільноти, погроз побільшало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram