ГоловнаПолітика

Архієпископ Климент попросив Путіна звільнити українських політв'язнів

У травні архієрей просив президента РФ про звільнення кримських політв'язнів.

Архієпископ Климент попросив Путіна звільнити українських політв'язнів
Фото: ru.krymr.com

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням проявити акт милосердя і звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів.

Про це йдеться в зверненні архієрея, опублікованому в Facebook.

"Голодування, оголошене Олегом Сенцовим і Володимиром Балухом на знак протесту проти беззаконня і несправедливості, уселяє  жах від усвідомлення того, що відбувається. Вони готові йти на смерть заради торжества Справедливості і Правди Божої. Життя людини, дароване Богом - Безцінне. Основа земного існування людства - Любов, Співчуття і Всепрощення. Будьте милосердні, як і Отець Ваш Небесний, говорить Христос", - написав архієпископ Климент.

Климент попросив Путіна звільнити громадян України, засуджених за національною ознакою через свої переконання.

"Я усвідомлюю всі наслідки за це прохання. І готовий розділити відповідальність з тими, за кого прошу", - додав він.

У травні архієпископ Сімферопольський і Кримський звертався до президента РФ з проханням про звільнення кримських політв'язнів.

Нагадаємо, 5 липня суд у Криму засудив кримського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії за "побиття" співробітника СІЗО. Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який розміщувався на подвір'ї його будинку.

Також повідомляли, що сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталя Каплан уперше за останні три роки зустрілася з ним 5 липня в колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі на Ямалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram