ГоловнаПолітика

ГПУ підозрює двох депутатів Держдуми РФ у фінансуванні тероризму

За інформацією ЗМІ, йдеться про депутатів від фракції ЛДПР Михайла Дегтярьова і Олексія Діденка.

ГПУ підозрює двох депутатів Держдуми РФ у фінансуванні тероризму
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру в фінансуванні тероризму двом депутатам Державної Думи Росії.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Встановлено, що двоє депутатів Держдуми РФ, перебуваючи на території міста Москва, в березні-червні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" у складі організованої (лідером фракції ЛДПР Володимиром, - ред.) Жириновським злочинної групи, до якої також увійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени Ліберально-демократичної партії, в тому числі керівники та представники регіональних філій партії, діючи публічно, за участю представників "ДНР" у присутності ЗМІ закликали громадян РФ до збору коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" і "ДНР", а також забезпечили розміщення відповідних оголошень на сайтах партії і відкриття пунктів на території Росії зі збору відповідних коштів", - ідеться в повідомленні.

Відзначають також, що зазначені депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території Москви "для представницької діяльності".

Також за рахунок зібраних коштів зазначені депутати під керівництвом Жириновського, діючи, зокрема, на прохання ватажка батальйону терористів "Сомалі" Михайла Толстих (позивний "Гіві"), упродовж 2014-2017 років здійснили поставку представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними й експлуатаційними можливостями, деякі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових і правоохоронних підрозділів України, зокрема і на території Донецького аеропорту.

"Підозри у фінансуванні тероризму зазначеним депутатам Держдуми РФ складені за переліченими фактами злочинної діяльності зазначеної організованої групи 27 червня 2018 року. Інкриміновані депутатам Держдуми РФ кримінальні правопорушення передбачають можливість їх заочного засудження в Україні на термін від 10 до 12 років позбавлення волі", - наголошено в повідомленні.

У Генпрокуратурі не називають імен, але джерело "Інтерфакс-Україна" повідомило, що йдеться про депутатів Держдуми РФ 7-го скликання з фракції ЛДПР Михайла Дегтярьова і Олексія Діденка.

Нагадаємо, в березні депутат Держдуми РФ Олексій Журавльов заявив, що потрапив під обстріл на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram