ГоловнаПолітика

До кінця цієї сесії будемо наполягати на голосуванні за скасування депутатської недоторканності, - БПП

Можливо, вже цього четверга питання буде винесено на голосування в Раду.

До кінця цієї сесії будемо наполягати на голосуванні за скасування депутатської недоторканності, - БПП
Алексей Гончаренко
Фото: prm.ua

Рада вже в четвер може розглянути президентський законопроект про зміни в Конституції в частині скасування депутатської недоторканності з 2020 року.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

"До кінця цієї сесії ми будемо наполягати на голосуванні за президентський законопроект про скасування депутатської недоторканності (для депутатів нового скликання, з 2020 року, - ред.). Можливо, вже в цей четвер питання буде винесено на голосування, щоб на цій сесії ми отримали 226 голосів «за», а на наступній сесії - необхідні 300 голосів для остаточного внесення змін до Конституції", - заявив він.

Заступник голови фракції "Народний фронт" Іван Іванчук, своєю чергою, висловив сумніви, що закон буде прийнято в цілому.

"Я не можу однозначно відповісти на це запитання. Вважаю, що така депутатська недоторканність, як є зараз, не потрібна українським депутатам. Однак при цьому я вважаю, що парламентаріям потрібен імунітет, часткова недоторканність, щоб вони могли приймати правильні рішення, як це є в усьому цивілізованому світі. А впадати з одних крайнощів в інші - вважаю, неправильно", - додав він.

Нагадаємо, 19 червня Конституційний Суд визнав конституційним законопроект президента про скасування депутатської недоторканності. Законопроектом пропонується з 1 січня 2020 року виключити з Конституції ч. 1 і 3 ст. 80, в яких ідеться про наявність у парламентаріїв недоторканності, а також про неможливість притягнення їх до кримінальної відповідальності без згоди Ради.

Раніше президент Петро Порошенко закликав депутатів відмовитися від недоторканності вже цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram