ГоловнаПолітика

Кольченка змушують прийняти російське громадянство, - мама

Політв'язня шантажують батьками, які залишилися в анексованому Криму.

Незаконно засудженого в РФ кримського активіста Олександра Кольченка, який оголосив голодування у виправній колонії, змушують прийняти російське громадянство.

Про це розповіла мати політв'язня Лариса Кольченко, повідомляє Крим.Реалії.

"Бесіда починається з того, "як погано в Україні і як добре в Росії", потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що "у тебе батьки в Криму залишилися", що треба б якось прийняти громадянство... А потім відкрито хочуть, щоб він підписав паспорт", - розповіла мама Кольченка.

На її думку, розрахунок іде на те, що коли Олександр Кольченко прийме російське громадянство, Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Засуджений у РФ до 10 років ув'язнення Олександр Кольченко 31 травня в колонії Челябінська оголосив голодування солідарності з Олегом Сенцовим.

Нагадаємо, Олег Сенцов почав голодування 14 травня. Єдиною умовою його припинення він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Напередодні Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів. Кольченка засудили до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016 році обміняли, Чирній залишається в колонії в Магадані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram