ГоловнаПолітика

Прокурор підтвердив, що Цимбалюк був виконавцем "вбивства" Бабченка

Раніше спікер СБУ спростувала цю інформацію.

Прокурор підтвердив, що Цимбалюк був виконавцем "вбивства" Бабченка
Алексей Цымбалюк
Фото: Фейсбук Алексея Цымбалюка

Прокурор Руслан Кравченко підтвердив, що виконавцем замаху на журналіста Аркадія був Олексій Цимбалюк.

Про це він заявив у Шевченківському суді Києва, де розглядається обрання запобіжного заходу організатору замаху на вбивство Бабченка Борису Герману, повідомляє Громадське.

"Герман 6 квітня запропонував Цимбалюку вбити Бабченка. Від вказаної пропозиції Цимбалюк не відмовився, в подальшому 17 квітня Герман поблизу ТРЦ Ocean Plaza зустрівся з Цимбалюком", - сказав прокурор.

За його словами, організатор замаху на вбивство Борис Герман передав Цимбалюку 14 тисяч доларів завдатку. Також Кравченко заявив, що Герман під час зустрічі також назвав Цимбалюку ще два прізвища людей, яких треба вбити.

Олексій Цимбалюк після пропозиції Германа про вбивство Бабченка повідомив про це в Службу безпеки України і співпрацював з нею.

Раніше сьогодні волонтер, учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем в організації замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська спростувала інформацію про те, що Цимбалюк є "кілером" Бабченка. Тоді ж під час засідання прокурор зачитав персональні дані Цимбалюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram