ГоловнаПолітика

Клімкін обговорив права людини у Криму з комісаром Ради Європи

Міністр підкреслив системність переслідування проукраїнських жителів Криму.

Клімкін обговорив права людини у Криму з комісаром Ради Європи
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив із комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович ситуацію з незаконно утримуваними й ув'язненими громадянами України на території Росії і в окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Центральною темою зустрічі стало обговорення ситуації з незаконно утримуваними й ув'язненими громадянами України на території Російської Федерації і в окупованій Автономній Республіці Крим і місті Севастополь", - сказано в повідомленні.

Клімкін звернув увагу комісара на системний характер переслідувань Росією українських громадян - журналістів, громадських активістів і просто всіх незгодних з агресивною політикою Кремля проти України і окупацією частини її території.

"Справи Олега Сенцова, Володимира Балуха, Узеїра Абдуллаєва і більш ніж 60 інших українців є не окремими випадками зловживань і порушень прав людини, а послідовною і чітко координованою політикою Москви", - підкреслив Клімкін.

Сторони обговорили перспективи роботи новообраної комісара з відстеження ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму та на українському Донбасі, які продовжують потерпати від російської агресії. Клімкін наголосив, що саме мандат комісара є найбільш прийнятним і ефективним для контролю за дотриманням прав людини в окупованому Криму.

Нагадаємо, ввечері 17 травня в Сімферополі поліція затримала близько 20 учасників акції пам'яті про жертв депортації кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram