ГоловнаПолітика

Розшукуваний НАБУ екс-нардеп вийшов з німецької в'язниці

У Німеччині Крючков провів у в'язниці більш як місяць.

Розшукуваний НАБУ екс-нардеп вийшов з німецької в'язниці
​Дмитрий Крючков
Фото: rada.gov.ua

Розшукуваний Національним антикорупційним бюро України колишній народний депутат Дмитро Крючков, якого підозрюють в розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго", у четвер, 17 травня, вийшов з в'язниці Мюнхен-Штадельгайм.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі Мюнхена, яка координує питання екстрадиції Крючкова за запитом України, повідомляє DW.

За даними прокуратури, Крючков вийшов на свободу до завершення судових процедур під заставу в 100 тисяч євро.

Крім того, в прокуратурі повідомили, що українець здав закордонний паспорт і підписав зобов'язання не залишати межі Німеччини. Мюнхенська прокуратура вже отримала необхідні для екстрадиції документи, які незабаром будуть спрямовані в суд.

Крючкова затримали 14 квітня на німецько-австрійському кордоні на підставі міжнародного ордера на арешт. Таким чином, екс-нардеп провів у в'язниці більш як місяць.

Дмитро Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016-го Крючкова оголосили в розшук.

Розслідування триває з грудня 2015 року. У скоєнні злочину слідство підозрює двох осіб.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Дмитро Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram