ГоловнаПолітика

ВККС визначилася з працевлаштуванням суддів ВАСУ

Після створення нового Верховного Суду вищі спецсуди підпадають під ліквідацію.

ВККС визначилася з працевлаштуванням суддів ВАСУ
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала призначити 15 із 25 суддів Вищого адміністративного суду України в інші суди після ліквідації суду. Відповідне рішення комісія прийняла сьогодні, 17 травня, повідомив LB.ua один з членів ВККС.

Зокрема, комісія рекомендувала суддю Ірину Борисенко до призначення в Київський окружний адміністративний суд, Світлану Головчук - в Одеський апеляційний адміністративний суд, Любов Гончар - в Одеський апеляційний адміністративний, Анатолія Єрьоміна - в Донецький апеляційний адміністративний суд, Анатолія Загороднього - в Одеський апеляційний адміністративний суд , Миколу Заїку - у Вінницький апеляційний адміністративний суд, Олену Калашникову - в Київський апеляційний адміністративний суд, Інну Масло - в Донецький апеляційний адміністративний суд, Миколу Мойсюка - у Львівський апеляційний адміністративний суд, Валентину Мороз - у Дніпропетровський апеляційний господарський суд, Юрія Черпака - в Одеський апеляційний адміністративний суд, Людмилу Черпицьку - в Київський апеляційний адміністративний суд, Едуарда Шведа - в Одеський апеляційний адміністративний суд, Віктора Швеця - в Донецький апеляційний адміністративний суд, Ігоря Штульмана - в Донецький апеляційний адміністративний суд.

Питання про рекомендацію суддів Наталії Блажівської, Олександра Веденяпіна, Костянтина Винокурова, Олега Голяшкіна, Яни Іваненко, Нінель Маринчак, Ірини Приходько, Юрія Рецебуринського, Євгенії Усенко, Юрія Цвіркуна поки що відклали.

Нагадаємо, Закон "Про судоустрій і статус суддів" передбачає ліквідацію вищих спецсудів і Верховного Суду України з моменту початку роботи Верховного Суду. Судді із цих судів можуть узяти участь у конкурсах або претендувати на посаду в судах такого рівня або судах нижчої інстанції без конкурсу.

Верховний Суд України (новий суд названо Верховним Судом) звернувся до Конституційного Суду в листопаді минулого року з проханням визнати неконституційними окремі положення Закону "Про судоустрій і статус суддів", що стосуються ліквідації спецсудів і ВСУ.

У грудні минулого року пленум ВСУ не зміг прийнятий рішення про свою ліквідацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram