ГоловнаПолітика

Росія зажадала негайно звільнити головного редактора "РИА Новости Украина"

У Москві назвали арешт Вишинського "репресивними діями".

Росія зажадала негайно звільнити головного редактора "РИА Новости Украина"
Кирилл Вышинский
Фото: facebook/Кирилл Вышинский

Міністерство закордонних справ Російської Федерації зажадало від української влади негайно звільнити головного редактора інформаційного порталу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

"У Москві назвали арешт українським судом керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського репресивними діями і зажадали його негайного звільнення", - повідомляє Інтерфакс.

У коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, відомство закликає "зарубіжних партнерів звернути, нарешті, пильну увагу на правове свавілля, що панує в Україні, безпринципну боротьбу з будь-яким інакомисленням".

"Розраховуємо, що міжнародні правозахисні та журналістські структури не залишаться байдужими до долі Вишинського", - йдеться в коментарі.

Відзначається, що в Росії рішуче засуджують "подібні репресивні дії щодо журналіста, який завжди чесно і сумлінно виконував свій професійний обов'язок".

Нагадаємо, Вишинського затримали біля його будинку 15 травня, а в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Вишинському пред'явлено підозру в зраді. За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома  знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 Вишинський поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "взяв безпосередню участь в пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР"".

Напередодні РФ підтвердила надання російського громадянства Вишинському. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу у зв'язку із затриманням головного редактора "РИА Новости Украина".

Херсонський міський суд заарештував журналіста до 13 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram