ГоловнаПолітика

Миколаївський губернатор вважає, що на нього намагаються повісити самогубство Волошина

Олексій Савченко сам ініціював свій допит.

Миколаївський губернатор вважає, що на нього намагаються повісити самогубство Волошина
Фото: Макс Требухов

Губернатор Миколаївської області Олексій Савченко самостійно звернувся до слідства з проханням допитати його у справі в.о. директора Миколаївського міжнародного аеропорту Владислава Волошина, який застрелився в середині березня. Про це Савченко розповів в інтерв'ю шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній.

"Я, не чекаючи повісток, самостійно звернувся до слідства з проханням допитати мене, адже мені приховувати нема чого. Я максимально, наскільки це можливо, передав органам всю інформацію, якою володів. Передав наші розмови, які були з Владиславом", - зазначив губернатор.

За його словами, востаннє з Волошиним вони спілкувалися в перших числах березня до від'їзду Олексія Савченка у відпустку (5 березня). Повернутися з відпустки губернатора, за його словами, змусила соціальну напруга, яка виникла після того, що сталося.

Які саме показання дав Савченко, він повідомити відмовився, зіславшись на те, що підписав документ про нерозголошення. Але наголосив, що на допиті був присутній в ролі свідка.

"Я б хотів, щоб ви акцентували на цьому увагу. Тому що я чую в деяких ЗМІ про те, що я - підозрюваний. Це не так.

"Наскільки мені відомо, справу сьогодні має бути передано до Міністерства внутрішніх справ (інтерв'ю записувалося до того, як про цю ініціативу стало відомо офіційно - ред.), Щоб не існувало конфлікту інтересів між начальником ОУВД, мною і всім тим, що відбувається. Більш того, цю справу заслуховували міністр внутрішніх справ і Генеральна прокуратура. Більше скажу: я готовий звернутися в посольство США для того, щоб вони - через свого представника - стежили за перебігом цього розслідування", - зазначив Савченко. За його словами, "ті, що накручують ситуацію, довіряють цій структурі", саме цим і пояснюються його наміри.

"Ви знаєте, перебуваючи в ситуації, в якій я опинився на сьогоднішній день, коли на мою адресу звучать популістські, блюзнірські звинувачення, думаю, маю право звертатися в усі інстанції. Порушена моя честь, моя гідність ...", - заявив Савченко.

Так що він вважає, що самогубство Владислава Волошина на нього намагаються повісити опоненти.

"Не просто намагаються. І не тільки політичні опоненти. Боротьба зі мною почалася задовго до приходу в Миколаївську область", - резюмував губернатор.

Детальніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Миколаївський губернатор Савченко: «Якщо піду, суспільство сприйме це так, ніби я в чомусь винен»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram