ГоловнаПолітика

ГПУ пояснила візит силовиків у бізнес-центр "Форум Вікторія Парк" у Києві

Забудовник не заплатив Києву 5,4 млн гривень.

ГПУ пояснила візит силовиків у бізнес-центр "Форум Вікторія Парк" у Києві
Фото: ain.ua

Представники Генпрокуратури і поліція в четвер заблокувала роботу низки компаній, що базуються в бізнес-центрі "Форум Вікторія Парк" в Києві.

Як пише AIN.UA, силовики перебували у всіх трьох корпусах бізнес-центру з ранку до обіду, при цьому вони нікого не впускали і не випускали з приміщень. У числі постраждалих - велика IT-компанія Cogniance.

Силовики діяли на підставі ухвали Печерського райсуду Києва, який надав їм дозвіл на "огляд комплексу нежитлових приміщень.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в фейсбуці повідомив, що огляд приміщень бізнес-центру "Форум Вікторія Парк" на провулку Охтирський, 7 проводиться в зв'язку з несплатою забудовником БЦ пайового внеску Києву, який оцінюється в 5,4 млн гривень.

Кримінальне провадження розслідується за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, а також за фактом підробки і використання підроблених документів.

Встановлено, що в 2014 році ТОВ "Укропткульттовари" подало до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві низку декларацій про готовність до експлуатації об'єктів "Реконструкція приміщень офісно-складських будівель з влаштуванням багатофункціонального соціально-громадського комплексу за адресою: провулок Охтирський, 7 в м. Києві".

"У порушення ст. 40 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту забудовником до теперішнього часу не укладено. З огляду на відомості, зазначені в деклараціях про готовність об'єктів до експлуатації, Департаментом економіки та інвестицій КМДА здійснено розрахунок розмірів пайового внеску, який повинен становити загальну суму 5408000 гривень", - сказано в повідомленні.

Посадові особи Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві, діючи всупереч інтересам служби, не перевірили достовірності даних, наведених в деклараціях про готовність об'єктів до експлуатації, внаслідок чого було завдано значних збитків територіальній громаді Києва, що виразилося в несплаті пайової участі.

"22.02.2018 з метою збору доказів у кримінальному провадженні, відповідно до визначення слідчого судді, слідчими ГПУ спільно з працівниками Нацполіції проводиться огляд вищезазначених приміщень", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, в кінці минулого року набув чинності закон про протидію необґрунтованого тиску правоохоронних органів на підприємства, який називають закон "Маски-шоу стоп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram