ГоловнаПолітика

Москаль попросить пробачення в Супрун, якщо вона зробить це першою

"Мої висловлювання відповідають чинному українському законодавству".

Москаль попросить пробачення в Супрун, якщо вона зробить це першою
Фото: Росана Тужанська

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль готовий попросити пробачення у в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за нецензурні слова на її адресу, але тільки після того, як вона попросить пробачення першою.

Про це він написав на своєму персональному сайті.

"Першою повинна попросити пробачення пані Супрун - за поширення негативної і недостовірної інформації про Закарпаття. Якщо її вибачення будуть щирими, тоді такі будуть і від мене", - заявив Москаль.

Він також прокоментував свої слова на адресу в.о. голови МОЗ.

"Мої висловлювання відповідають чинному українському законодавству. Так, п. 1 ст. 227 Цивільного кодексу говорить: «фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації». При цьому кодекс не регламентує, якою саме має бути відповідь - емоційною, нейтральною чи будь-якою іншою", - зауважив Москаль.

Він також заявив, що поширена Супрун інформація про угорську вакцину від кору не відповідає дійсності і "зачепила його особисто".

"Заявляю ще раз, що вакцина від кору - бельгійського виробництва, яка сертифікована в Україні, була передана урядом Угорщини на Закарпаття та розмитнена відповідно до законодавства. Після розмитнення вакцину передали по районах області і почали щеплювати дітей. На сьогодні використано близько 80% вакцини, про що облдержадміністрація щотижня надає інформацію в Міністерство охорони здоров'я", - зазначив Москаль.

"Тому оприлюднена пані Супрун інформація про "контрабандну вакцину, яку лікарі не хочуть використовувати", є негативною і недостовірною. Вона зачіпає не тільки мене особисто, але і всю Закарпатську область, яка з вини Міністерства охорони здоров'я не отримує вакцину і змушена просити гуманітарну допомогу в сусідніх країн", - додав голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, 21 лютого Супрун заявила, що влада Закарпаття отримала вісім тисяч доз вакцини від кору з Угорщини, але не розмитнила їх. 22 лютого на засіданні Закарпатської облради Москаль заявив: "У митниці все розмитнено... це що за єб...нута, вибачте мене?! Може, ще якийсь лікар визначить їй діагноз? Ну скільки ми можемо терпіти дебілів в уряді?!".

На своєму сайті Москаль написав, що йому хочеться спеціально для Супрун "замовити вакцину від дрімучої некомпетентності, непрофесіоналізму і неадекватності, прищепити її, а потім відправити підводним човном реформувати медицину в Америці".

Після цього прем'єр Володимир Гройсман зателефонував Москалю і зажадав, щоб той попросив пробачення за лайку на адресу Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram