ГоловнаПолітика

У Тернополі до храму УПЦ МП принесли закривавлені іграшки

Активістів зустріли зі словами: "Ваш батько диявол, і молитесь ви дияволу" та заблокували прохід.    

У Тернополі представники "Правого сектору" провели акцію, спрямовану проти Української православної Церкви Московського патріархату. До кафедрального собору собору Віри, Надії, Любові та матері їх Софії вони принесли закривавлені іграшки, повідомляється на сторінці обласної організації ПС у фейсбуці. 

Зазначається, що таким чином активісти приєдналися до акції, пов'язаної з подіями в Запоріжжі, де священик УПЦ МП відмовився відспівати трагічно загиблу дитину через те, що вона була хрещена в УПЦ Київського патріархату.

"Коли активісти хотіли ввійти до внутрішнього двору храму, їх зустріли зі словами:" Ваш батько диявол, і молитеся ви дияволу", і зразу ж заблокували прохід. У результаті дві жінки дістали невеликі травми - їх бив промосковський монах", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що собор Софії - єдиний у Терноплі храм УПЦ МП. В області діє 125 парафій цієї Церкви. За останні три роки близько десяти парафій УПЦ МП Тернопільсько-Кременецької єпархії за рішенням церковних громад перейшли під юрисдикцію УПЦ КП. Також на території області діє Успенська Почаївська Лавра.

Нагадаємо, після того як 2015року під час урочистого засідання Ради, коли настоятель церкви Онуфрій не підвівся, щоб ушанувати бійців АТО - героїв України, поет Дмитро Павличко виступив за передачу Київської та Почаївської Лавр Київському патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram