ГоловнаПолітика

СБУ розслідує роботу компаній Adidas, Puma і DHL у Криму

Деталі досудового розслідування не розголошуються у зв'язку зі статтею про шахрайство з фінансовими ресурсами.

СБУ розслідує роботу компаній Adidas, Puma і DHL у Криму
Фото: EPA/UPG

Головне управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим проводить слідчі дії в рамках кримінальної справи про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma на анексованому півострові.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит Крим.Реалії.

"Повідомляємо, що відомості Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України щодо можливого здійснення господарської діяльності з продажу товарів на тимчасово окупованій території Криму німецькими компаніями DHL Express, Adidas, Puma долучені до матеріалів кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснює слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим. Зараз тривають слідчі дії", - йдеться в документі.

У відомстві додали, що деталі досудового розслідування не розголошуються у зв'язку зі статтею 222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

6 грудня 2017 року Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявило про незаконну діяльність німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму. Як підтвердження своїх звинувачень міністерство вказало адреси магазинів і представництв перерахованих компаній в анексованому Криму.

Німецькі концерни Volkswagen і Adidas відкинули претензії до роботи своїх рітейлерів у анексованому Росією Криму. Публічних коментарів щодо цього немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram