ГоловнаПолітика

Новий власник "Еспресо": "Ми переконалися в легальності і чесності продавців і самого активу"

Яценюк і дружина Авакова продали канал синові Жеваго.

Новий власник "Еспресо": "Ми переконалися в легальності і чесності продавців і самого активу"
Фото: espreso.tv

Компанія Atmosphere Entertainment, Inc., яка купила телеканал "Еспресо" у Арсенія Яценюка і дружини Арсена Авакова, заявила, що інвестувала в медіа з метою отримання прибутку, а не для прикриття схем з відмивання грошей.

Про це йдеться в заяві на сайті "Еспресо" у відповідь на публікації в ЗМІ, які засумнівалися в чесності угоди.

"Ці угоди відбулися 30 грудня 2017 року відповідно до законодавства і пройшли процедуру фінансового моніторингу (комплаєнс). Ми переконалися в легальності і чесності продавців і самого активу. Мова йде про цілком прозору ділову угоду без використання офшорних юрисдикцій і схем ухилення від оподаткування", - заявили в Atmosphere Entertainment.

"Метою нашого інвестування в медіа-активи є розширення ринкового впливу і вартості і отримання прибутку. Atmosphere Entertainment, Inc. покладає великі надії на внутрішній медіаринок України, який, як відомо, швидко розвивається після ліквідації монополії російських виробників аудіовізуального та новинного контенту. Atmosphere Entertainment, Inc. підтверджує свої наміри інвестувати додаткові кошти для розвитку бізнесу телеканалу "Еспресо", а також інших медіавиробників і мовників України", - запевняє компанія.

"Ми з подивом дізналися про публікацію про нібито сумнівність наших дій щодо телеканалу "Еспресо". Atmosphere Entertainment, Inc. категорично відкидає будь-які претензії щодо відповідних комерційних угод. Підозрюємо, що згадані інсинуації пояснюються намірами дискредитувати наші нові медіа-активи, чинити тиск на їхніх працівників, посилити і без того монопольний вплив наявних груп на телевізійному ринку України. Підкреслюємо: Atmosphere Entertainment, Inc. не допустить обмеження своїх прав інвестора в Україну, і буде захищати свої законні інтереси згідно із українським та американським законодавством", - йдеться у ній.

Нагадаємо, що новим бенефіціаром "Еспресо" є Іван Жеваго, син мільярдера Костянтина Жеваго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram