ГоловнаПолітика

"1+1" попросив пробачення за гомофобію у "Вечірньому кварталі"

У мініатюрі про Буратіно нешанобливо поставилися до сексуальних меншин.

"1+1" попросив пробачення за гомофобію у "Вечірньому кварталі"

Телеканал "1+1" попросив пробачення за номер "Студії квартал 95", в якому, за сюжетом, актори "ніжинського театру юного глядача" знущаються над колегою, який нібито скоїв камінг-аут, і принижують його.

"У зв'язку з дискусією, що розгорнулася в соціальних мережах щодо однієї з мініатюр новорічного випуску "Вечірнього кварталу" від студії "Квартал 95", телекомпанія "1+1" хотіла б дещо роз'яснити. В мініатюрі про Буратіно дійсно мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення в неповазі до сексуальних меншин. Просимо пробачення за цей епізод і запевняємо, що в нас не було жодного наміру образити когось. "1+1 медіа" переконана, що ми повинні жити у відкритому і толерантному суспільстві", - йдеться в заяві "1+1".

Телеканал вилучив цей епізод зі своєї бібліотеки.

Незважаючи на це, у четвер біля офісу телеканалу представники ЛГБТ-руху організували мітинг на знак протесту проти гомофобії в ефірі. На нього прийшло кілька людей, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Квартал 95" видалив скандальне відео ще напередодні.

"Номер новорічного "Вечірнього кварталу" про Буратіно, безсумнівно, не мав на меті образити когось, але ми визнаємо, що він міг здатися таким. Щиро просимо пробачення в тих, кого він скривдив. Номер буде видалено з усіх офіційних каналів "Студії Квартал 95" і вилучено з загального доступу", - заявили в студії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram