ГоловнаСвіт

Після хвилі протестів влада Тунісу погодилася збільшити грошову допомогу для бідних

Уряд виділить на це 60 млн євро.

Після хвилі протестів влада Тунісу погодилася збільшити грошову допомогу для бідних
Протесты в Тунисе
Фото: EPA\UPG

Після акцій протесту проти заходів жорсткої економії, безробіття, високих цін і податків, що прокотилися по Тунісу, уряд країни запропонував програму допомоги бідним у розмірі понад 170 млн динарів (близько 60 млн євро), пише "Німецька хвиля".

Як заявив у суботу, 13 січня, міністр з соціальних справ Мухаммед Трабелсі, під дію програми потраплять 250 тисяч сімей, які потребують допомоги.

Зокрема, уряд має намір збільшити соціальні виплати для малозабезпечених не менш ніж на 20 відсотків. Влада також хоче допомогти бідним сім'ям у придбанні житла. Крім того, в майбутньому "всім без винятку тунісцям" буде гарантована медична допомога, цитує Трабелсі агентство AFP.

Раніше того ж дня президент країни Бежи Каїд ас-Себсі провів екстрену зустріч з представниками партій, профспілок і роботодавців, на якій обговорювалися протести, що спалахнули в Тунісі 7 січня. З цього моменту, за даними МВС, щонайменше один демонстрант загинув, понад 800 осіб було затримано. У сутичках з протестувальниками постраждали майже 100 правоохоронців. Для придушення заворушень влада Тунісу розгорнула армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram