ГоловнаСвіт

Через расистський скандал в магазинах H&M у Південній Африці влаштували погроми

Людей обурила реклама худі з написом "найкрутіша мавпа у джунглях" на темношкірому хлопчику.

Через расистський скандал в магазинах H&M у Південній Африці влаштували погроми
Погром в магазине H&M в ЮАР
Фото: thesun.co.uk

Шведська мережа магазинів одягу H&M була змушена тимчасово закрити свої центри продажів у Південно-Африканській Республіці (ПАР) у суботу, 13 січня. Причиною стали протести в країні, спричинені рекламною кампанією бренду з темношкірим хлопчиком, яку в соцмережах вважають расистською, повідомляє "Німецька хвиля".

У торговому центрі під Йоганнесбургом обурені громадяни повалили манекенів і вішалки, розбили дзеркало і викинули одяг на вулицю. Поліції довелося застосовувати травматичну зброю.

Компанія заявила, що співробітники під час акцій біля магазинів мережі не постраждали. Рітейлер обіцяє відновити роботу магазинів, щойно переконається у безпеці співробітників.

Скандал навколо H&M почався через одну з фотографій в рекламі нової колекції одягу для дітей. На фотографії був темношкірий хлопчик, одягнений в худі з написом "найкрутіша мавпа у джунглях". 

Моделями для інших худі були білі діти. Вони рекламували одяг з написами про тигра і жирафа. Сама компанія назвала ситуацію "невдалим рішенням" і видалила фото хлопчика в худі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram