ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати дитину, на яку впав самогубець

Під час процесії священик дізнався, що дитину хрестили священнослужителі Київського патріархату.

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати дитину, на яку впав самогубець
Фото: Facebook/Oleksandra Chernova

У Запоріжжі служитель Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула в результаті падіння на неї самогубця.

Як розповів місцевому виданню Forpost  батько покійного Роман Поліщук, під час процесії священик дізнався, що дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату, і навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

В іншому храмі УПЦ МП також відмовилися відспівувати померлого з тієї ж причини. За словами батька, священики просто зачинили двері перед ними і попросили покинути територію церкви.

У підсумку на процесію приїхав священик з церкви, де хрестили дитину, і відспівав покійного.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (УПЦ МП) підтримав священика у відмові відспівувати малюка. Кореспондентові видання він повідомив, що його підлеглий зробив правильно, а в ситуації, що склалася, винна ритуальна служба, тому що запросила не того, кого треба.

Як повідомляли, увечері перед Новим роком у Запоріжжі 39-річний чоловік випав з 8-го поверху і впав на дворічну дитину, яка з татом виходила з під'їзду. Хлопчик і чоловік померли на місці події. Місцеві видання повідомляють, що чоловік був напідпитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram