ГоловнаСуспільствоЖиття

Санаторій «Шаян» - відпочинок на бальнеологічному курорті

Відпочинок для багатьох означає галасливі вечірки і подорожі країнами з вивченням пам'яток. Але важливо в гонитві за враженнями не забути подбати про своє здоров'я. Стрес на роботі й інші домашні турботи вимотують дуже сильно, адже тому в багатьох і порушується ритм сну. Повноцінно відновитися в умовах міського руху неможливо. Від цього безпосередньо залежить продуктивність на роботі і спосіб проведення часу з дітьми - вони вимагають постійної присутності батьків під час своїх ігор, а для цього потрібні сили.

Звідси в багатьох з'являється бажання покинути межі міста і вирушити в село до бабусі. Однак у сучасному світі набагато краще вибирати село, розташоване в Карпатах, де природа залишається практично недоторканою важкою промисловістю. Санаторій «Шаян» розташований в однойменному селі, оточеному Віторлаг-Гутинським хребтом. Завдяки горам з трьох боків тут немає сильних вітрів, що дозволяє повітрю концентрувати чистий кисень з місцевих вікових дерев.

Вибір закарпатського санаторію для багатьох очевидний

Відпочинок на Закарпатті передбачає природні умови, порівнянні з Баден-Баденом у Німеччині і Карловими Варами в Чехії. Але санаторій «Шаян» розташований у рідній країні, що скорочує шлях до пункту призначення. Кілька годин відокремлює багатьох українців від оздоровчих процедур у місцевих термальних водах, одержуваних з села Велятино. Тому очевидно планувати відпустку саме в карпатському краї, а курортом для зупинки зробити «Шаян».

Поруч розташовані такі населені пункти:

  • місто Хуст за 15 км;
  • село Велятино - 8 км;
  • місто Ужгород - 10 км;
  • місто Мукачево - 80 км.

Тож відпочинок на Закарпатті стає місцем для шопінгу і купівлі сувенірної продукції. Клуби, ресторани, супермаркети розташовані за лічені хвилини дороги автомобілем.

 

Санаторій «Шаян» - бальнеологічний курорт для всіх

Адміністрація санаторію «Шаян» постійно модернізує методи оздоровлення для своїх гостей. Європейське обладнання забезпечує пропускну здатність лікувальних кабінетів до 500 пацієнтів на день, що гарантує відсутність черг.

Найбільш затребувані послуги:

  •  242-ге і 4-те родовища місцевих мінеральних вод;
  • ванні процедури із застосуванням морської солі;
  • відділення апаратної фізіотерапії;
  • кабінет гідро-, фото-, магнітотерапії;
  • лікувальна фізкультура і т.д.

Номери в основному належать до люксового сегменту. Є бюджетний «Стандарт» на двох. Підвищена комфортність складається з люкса на одну, дві, три кімнати. У номерах є чайник, праска, телевізор, душ, столики, холодильник і багато іншого.

З розваг варто звернути увагу на оренду плавальних засобів у поруч розташованому комплексі - лише за 3 км. Там також можна зайнятися риболовлею, посидіти в кафе, скупатися в озері. Санаторій «Шаян» готовий запропонувати лісові прогулянки та спортивні тренажери просто неба.

Відпочинок на Закарпатті краще планувати через сервіс онлайнового бронювання «Захiд Курорт». Його менеджери допоможуть купити путівку в санаторій «Шаян» і забронюють будь-який з представлених до вибору номер для проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram