ГоловнаСуспільствоПодії

У горах біля Яремчого загубився і загинув турист (оновлено)

Його тіло знайшли в струмку неподалік Поляниці. 

У горах біля Яремчого загубився і загинув турист (оновлено)
Фото: mns.gov.ua

В Івано-Франківській області вже другий день шукають туриста, який вирішив у сутінках самостійно піднятися на гору Хом'як. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України, інформує УНН.

"23 грудня о 17.30 в Службу порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що під час сходження на гору Хом'як заблудився житель Івано-Франківська, який, незважаючи на настання темного часу доби, вирішив самостійно піднятися на вершину гори. Чоловік з друзями тимчасово проживали в селі Поляниця Яремчанської міськради", - йдеться в повідомленні.

Рятувальники разом з родичами і друзями туриста в складі двох пошукових груп обстежили підніжжя гори Хом'як з боку гори Женець, пройшли за маршрутом руху туристів від села Поляниця до вершини гори Хом'як і спустилися з вершини в напрямку долини Баранина. Також обстежили прилеглі лісові галявини, масиви вниз по серпантину. Чоловіка не знайшли, зв'язок з потерпілим відсутній.

Пошуково-рятувальні роботи тривають. До пошуків туриста від управління ДержНС області залучено 15 чоловік на трьох одиницях техніки.

Оновлення 18:38. Івано-Франківське видання "Репортер" пізніше повідомило, що в районі гори Хом'як знайшли мертвого чоловіка.

Тіло лежало в гірському потоці, його знайшла група туристів з Молдови, яка йшла з боку Поляниці. Вони ж розповіли про труп рятувальникам.

Оновлення 21:20. Прес-служба ДСНС підтвердила, що о 16:00 у струмку біля села Поляниці було знайдено тіло заблукалого туриста. О 18:30 рятувальники на ношах доправили тіло до автомобіля та передали його співробітникам поліції.

Причина смерті встановлюється. 

Нагадаємо, нещодавно на Ельбрусі знайшли тіла трьох українських альпіністів, які зникли в 2004 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram