>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Івано-Франківській області планують побудувати стадіон для біатлону

Нині в Україні є лише одна траса міжнародного рівня. 

В Івано-Франківській області планують побудувати стадіон для біатлону
Фото: biathlon.com.ua

Івано-Франківська обласна рада в п'ятницю включила до обласного бюджету на 2018 рік гроші на будівництво стадіону для біатлону. Держава виділяє на нього субвенцію в розмірі 50 млн гривень.

Про це повідомляє місцеве видання "Курс".

Де саме можуть побудувати стадіон, поки що не вирішено. Можливо, це буде "Буковель".

Нині в Україні є лише одна траса, де можна приймати міжнародні змагання - у селі Сянки Львівської області. Але оскільки він розташований у віддаленій місцевості й не має належної інфраструктури, максимум на що цей комплекс може розраховувати - це етапи юніорського кубка IBU або юніорського чемпіонату Європи. У Чернігові, Сумах, Новояворівську, Тисовці можна проводити тільки змагання національного рівня.

За даними Федерації біатлону України, сам по собі біатлонний стадіон не дуже дорогий. Для нього потрібні траса в лісі, тимчасова трибуна, технічні приміщення та вогневий рубіж з мішенями HoRa, Kurvinen, Megalink або подібними. Встановлення 30-ти електронних мішеней на стадіоні обходиться в 200 тис. євро, а весь комплекс коштуватиме близько 1 млн євро.

Але для проведення міжнародних змагань цього недостатньо. Потрібні ратраки (гусеничні транспортні засоби, які готують лижну трасу), бокси для команд, їдальні, зали для заходів і нарад, прес-центр, електростанція, снігові сховища, снігові гармати. Таким чином, на цей біатлонний стадіон потрібно близько 5-6 мільйонів євро.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram