>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК визначив правила екіпірування росіян на Олімпіаді-2018

На куртках російської збірної замість скорочення RUS напишуть OAR - "олімпійський спортсмен з Росії".

МОК визначив правила екіпірування росіян на Олімпіаді-2018
Фото: 4teller

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) направив національним федераціям із зимових видів спорту РФ документ, в якому регламентовано вимоги щодо екіпірування для російських спортсменів. Про це повідомляє в неділю, 17 грудня, "Німецька хвиля".

Крім того, що спортсменам заборонено використовувати російську символіку, про що було відомо раніше, на їхньому одязі не буде скорочення RUS. Замість нього будуть використовувати напис OAR, який розшифровується як Olympic Athlete from Russia (олімпійський спортсмен з Росії).

Також у дизайні екіпірування дозволили використовувати тільки один або два кольори національного прапора, однак їх ще належить узгодити з МОК. Водночас кольори різних частин одягу не повинні утворювати кольорову гаму національного прапора Росії.

Крім того, не дозволяється використовувати товарний знак Team Russia на екіпіруванні, аксесуарах і обладнанні. Шрифт повинен бути англійською і максимально універсальним.

Нагадаємо, 5 грудня МОК усунув збірну Росії від Олімпіади-2018 у південнокорейському Пхьончхані через допінг, дозволивши виступати російським спортсменам, які не замішані у вживанні допінгу під нейтральним прапором. Це перше в історії відсторонення від Олімпіади країни за допінг.

Пізніше МОК заборонив виконання національного гімну країни та участь російської делегації у церемонії відкриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram