ГоловнаСвіт

Росія та Єгипет домовилися про відновлення регулярних авіарейсів

Питання чартерних польотів у курортні міста буде вирішуватися в 2018 році.

Росія та Єгипет домовилися про відновлення регулярних авіарейсів
Египет
Фото: EPA/UPG

Росія та Єгипет підписали документи для відновлення авіасполучення, перерваного восени 2015 року після катастрофи авіалайнера "Когалимавіа".

Про це повідомляє підконтрольне Кремлю інформагентство РИА Новости.

Від Росії підпис поставив міністр транспорту Максим Соколов, від Єгипту - міністр цивільної авіації Шеріф Фатхі.

"Ми заявляємо, що авіасполучення між Москвою та Каїром з 1 лютого вже буде відкрито", - заявив журналістам Фатхі, зазначивши, що мова наразв йде про відновлення регулярних рейсів.

Що стосується чартерних польотів в курортні міста Шарм-еш-Шейх і Хургаду - то, за словами Соколова, це питання буде вирішуватися вже в 2018 році.

"Протокол з авіабезпеки між Росією і Єгиптом почне тимчасово діяти вже через 30 днів. У цьому документі закладені правові основи, які дозволять приступити до підготовчих процедур, необхідних для відновлення рейсів", - зазначає російський Мінтранс.

Глава Ростуризму Олег Сафонов заявив, що туроператори вже можуть починати формувати тури в Єгипет, додаткового дозволу від відомства їм не потрібно.

Нагадаємо, Росія перервала авіасполучення з Єгиптом в листопаді 2015 року, після того як на Синайському півострові розбився літак "Когалимавіа", що летів з Шарм-еш-Шейха в Петербург. На його борту перебували 217 російських туристів і сім членів екіпажу. Всі вони загинули.

Міждержавний авіаційний комітет заявив, що лайнер розвалився в повітрі. Авіаційна влада Єгипту найвірогіднішою версією катастрофи літака називала "технічні неполадки". Федеральна служба безпеки РФ повідомила, що катастрофа сталася "в результаті детонації саморобного вибухового пристрою". Справа про катастрофу А321 над Синаєм в Росії проходить як теракт.

24 лютого 2016 року президент Єгипту вперше визнав катастрофу російського А321 над Синаєм терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram