>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КДК ФФУ зняв із "Карпат" три очки

Штрафні санкції пов'язані з боргом перед Гудимою.

КДК ФФУ зняв із "Карпат" три очки
Фото: fckarpaty.com

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ 21 грудня ухвалив рішення зняти з "Карпат" 3 очки в чемпіонаті України через невиконання рішень у справі із заборгованістю екс-гравцеві львів'ян Володимирові Гудимі, пише "СпортАрена".

Юрист Андрій Руденко, який представляє інтереси футболіста, розповів, що причиною рішення стало неповне виконання клубом вимоги КДК повністю відмовитися від позову в суді загальної юрисдикції (Франківському райсуді міста Львова).

"Карпати" вимагали переглянути рішення Палати з розгляду спорів ФФУ від 9 липня 2014 року про сплату боргу Гудимі (74 тисячі доларів). 30 листопада КДК зобов'язав львівський клуб забрати позов із Франківського райсуду, адже дисциплінарні правила ФІФА забороняють вирішувати футбольні спори в судах загальної юрисдикції. Але клуб натомість подав у Франківський суд прохання залишити позовну заяву без розгляду. Це означає, що клуб пізніше міг знову звернутися до суду з аналогічним позовом", - розповів Руденко.

Клуб має 10 днів на апеляцію.

Зараз у "Карпат" 15 очок після 18 матчів, львівський клуб іде на передостанньому, 11 місці в Українській прем'єр-лізі. Якщо рішення про зняття очок набере чинності, "Карпати" опустяться на останнє місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram