ГоловнаПолітика

"Звернення" Порошенка до ФСБ, опубліковане грузинським ТБ, фейкове, - прес-служба Президента

У "листах" Порошенко нібито обіцяє не діяти "проти інтересів Росії".

"Звернення" Порошенка до ФСБ, опубліковане грузинським ТБ, фейкове, - прес-служба Президента
Фото: EPA/UPG

В Адміністрації Президента "документи", які вчора оприлюднила грузинська телекомпанія "Руставі-2", стверджуючи, що їх написав Петро Порошенко, назвали "низькопробною підробкою і фейком, виготовленим і вкинутим телекомпанії "Руставі-2" спецслужбою Росії".

"Прес-служба Адміністрації Президента звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкову інформацію, яка має очевидний замовний з боку держави-агресора характер. А з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію, зокрема "Українська правда" і Newsone, розраховуємо на публічне вибачення", - йдеться в заяві відомства.

13 січня грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував матеріали, які називає "зверненням" Петра Порошенка до ФСБ Росії, датованим лютим 2007 року. У них Порошенко нібито обіцяє не діяти "проти інтересів Росії".

3 лютого 2007 року на той час народного депутата Порошенка не пустили на територію РФ. Російське МЗС заявило тоді, що заборона на в'їзд - відповідь на "недружню акцію української сторони".

У матеріалах, які "Руставі-2" називає "зверненням до ФСБ", йдеться, що заборона в'їзду - необґрунтована, оскільки підписант "не має стосунку до антиросійської кампанії Ющенка, діє в інтересах Росії, займається залученням великих інвестицій, створює робочі місця для росіян. Є одним із засновників Партії регіонів.

У "зверненні до ФСБ" йдеться: "Я, громадянин України Порошенко Петро Олексійович 26.09.1965 р.н., у період перебування на території Російської Федерації зобов'язуюсь неухильно дотримуватися російського законодавства, не брати участі у діяльності, спрямованій проти інтересів РФ".

У матеріалах також зазначається, що підписант регулярно відвідує Санкт-Петербург, де проживають "батьки дружини мого сина Олексія". Однак син Порошенка, Олексій, одружився з росіянкою Юлією Аліхановою лише у 2013 році, що також підтверджує неправдивість "документів".

Грузинський телеканал "Руставі-2" - один з найпопулярніших грузинських ЗМІ, новина про "лист" до ФСБ - головна на сайті каналу. Коментарі до матеріалу дають, зокрема, представники партії Саакашвілі "Рух нових сил".

У часи президентства Саакашвілі телеканал займав провладну позицію і продовжує підтримувати екс-президента, а до чинної грузинської влади ставиться критично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram