ГоловнаПолітика

Підозрюваним у вбивстві Ноздровської виявився батько винуватця ДТП (оновлено)

У записці, яку оприлюднила дружина затриманого, той заперечує вбивство.

Підозрюваним у вбивстві Ноздровської виявився батько винуватця ДТП (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Затриманим за підозрою в убивстві юриста Ірини Ноздровської виявився Юрій Россошанський - батько Дмитра Россошанського, який два роки тому насмерть збив сестру Ноздровської Світлану.

Про це пише видання "Факты" з посиланням на дружину затриманого Ольгу.

"Чоловіка дійсно затримали. Перед цим Юра написав щось на кшталт передсмертної записки", - сказала Ольга Россошанська. Видання подає її текст.

"Беззаконня і бездіяльність влади в нашій країні довело мене до крайності. Я так жити не хочу. Прошу рідних пробачити мені. Дружино, донько, онуки, сину Дімо, я вас любив усе життя і за вас готовий віддати своє життя. Усе одно повісять убивство цієї бридкої підлої брехливої юристки-активістки на мене. Головне, щоб не чіпали ні дружину, ні друзів, ні наших рідних. Нехай краще звинувачують мене. Хоча я цього не робив. Злочин скоїла сама Ноздровська, оскільки надто багато знала про депутатів, передвиборні гроші депутатів ще з 2012 року. Ось вони її і замовили. Зацькували мене, мою сім'ю, сина, всіх наших рідних і знайомих у селі. Ця Ноздровська зі своїми батьками, корумпованими суддями апеляційного та Обухівського суду, журналістами... Усі ЗМІ, газети, ТВ обмовляли мого сина. А він цього не хотів. Був тверезий. Брехня і наклеп мене дійняли. Я все життя був чесним сім'янином, трудівником. І все, що йшло від Ноздровської і її оточення, все ця фальш, мене дійняла", - йдеться в записці.

Видання INSIDER з посиланням на джерела пише, що Юрій Россошанський протягом слідчого експерименту і допиту повідомив деталі вбивства.

Россошанський розповів, що діяв один, і повідомив, що вбив Ноздровську в результаті сварки з нею на зупинці громадського транспорту в селі Демидів.

"Під час допиту він сказав, що на зупинці сталася сварка, після чого він дістав ніж і завдав потерпілій ударів у шию. Після скоєння злочину він відтягнув її до річки, одяг, на якому залишилися краплі крові, спалив у себе вдома в грубці", - сказало джерело.

Россошанського затримали 8 січня за ст. 208 КПК України, цього ж дня йому вручили підозру за ч 1. ст 115 КК (Умисне вбивство)

Запобіжний захід для Россошанського суд обиратиме 9 січня. Звинувачення проситиме для підозрюваного утримання під вартою. За цією статтею альтернативи внесенню застави не передбачено.

Оновлення. Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін у фейсбуці пише, що підозрюваний визнав провину, але не кається.

"Про жодне щире зізнання не йдеться. Виключно завдяки зібраному масиву речових доказів ми встановили підозрюваного. Під час бесіди після затримання я особисто спілкувався з особою, яку ми обґрунтовано підозрюємо у скоєнні злочину. Людина не кається у скоєному і не збирається каятися. Підозрюваний співпрацює зі слідством, він визнав провину, але не кається", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 січня у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло 38-річної юристки Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня.

За фактом умисного вбивства було відкрито кримінальне провадження. У поліції заявили, що, за результатами попередньої експертизи, Ноздровська померла від численних колото-різаних поранень.

Ноздровська протягом тривалого часу добивалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який 2015 року збив насмерть її сестру Світлану.

Дмитро Россошанський також є племінником голови Вишгородського районного суду. У червні 2107-го Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017-го апеляційний суд відправив справу в першу інстанцію і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого Юрій Россошанський прямо погрожував Ірині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram