ГоловнаПолітика

У МВС повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської (оновлено)

За попередніми даними, ним виявився близький родич злочинця, який насмерть збив її сестру.

У МВС повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської (оновлено)
Ирина Ноздровская
Фото: newsday.org.ua

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві адвоката Ірини Ноздровської.

Про це повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, повідомляє 112 Україна.

"Затримано особу, яка об'єктивно підозрюється в скоєнні злочину", - цитує слова Шевченка "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що більш детальну інформацію МВС надасть пізніше.

Раніше Укрінформ з посиланням на інформоване джерело в правоохоронних колах повідомляло, що керівництво Національної поліції проведе засідання щодо перебігу розслідування вбивства адвоката Ірини Ноздровської.

За його словами, засідання є внутрішнім, за його результатами буде опублікована новина на сайті правоохоронного відомства.

Раніше в понеділок журналіст Айдер Муждабаєв повідомив у Facebook неофіційну інформацію про те, що слідство вже встановило вбивцю Ірини Ноздровської. Ним виявився близький родич злочинця, який раніше на автомобілі насмерть збив її сестру. При цьому, за інформацією журналіста, якого підозрюють у вбивстві Ірини Ноздровської зізнався в злочині під тиском доказів, зібраних оперативною слідчою групою Нацполіції.

Оновлено 18:39. У прес-службі МВС України зазначили, що правоохоронці відновили весь маршрут пересування загиблої в день її зникнення - від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів Київської області. Крім того, правоохоронці встановили й опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися за вказаним маршрутом. Також поліцейські провели поквартирні та побудинкові обходи, опитавши понад тисячу жителів с. Демидів. У результаті них і встановлено підозрюваного.

Зазначають, що зараз тривають активні слідчі дії і необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків і очевидців, які могли пересуватися разом з Іриною Ноздровською. Крім того, в кримінальному провадженні за фактом вбивства Ірини Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найнеобхідніших із них планують отримати найближчим часом.

У цей час проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного стосовно його причетності до вказаного злочину. Зазначають, що перевірка отриманої інформації протягом слідчих дій дозволить довести, що затримали саме особу, винувату у скоєнні вбивства.

Нагадаємо, Ірина Ноздровська зникла наприкінці 2017 року і була знайдена мертвою 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram