ГоловнаПолітика

П'ять європейських країн постачають в Україну летальне озброєння

Цього року в Україну вже надходило також летальне озброєння зі США.

П'ять європейських країн постачають в Україну летальне озброєння
Фото: zonwar.ru

У цей час п'ять країн Східної Європи постачають в Україну летальне озброєння. Про це повідомив Павло Барбул - директор державного підприємства "Спецтехноекспорт", яке спеціалізується на торгівлі військовими технологіями.

"Зокрема, це ВОГ-17 і ВОГ-25, боєприпаси для гранатометів, деякі артилерійські припаси - 100 мм і 152 мм - це те, що з невідкладного. Я не буду називати країни, кількості чи ціни, але так - ми це постачаємо", - сказав Барбул в інтерв'ю Радіо Свобода.

Також він зазначив, що на зовнішніх ринках зберігаються значні обмеження на продаж Україною летального озброєння.

"Ситуація постачання летальної зброї у воюючу країну, вона є обмеженням для всіх. У нас є ситуації, коли деякі компанії не можуть отримати ліцензії на постачання припасів уже протягом двох років", - повідомив Барбул.

Також він підтвердив, що цього року в Україну вже надходило летальне озброєння зі США - партію гранатометів PSRL-1, які є глибокою модернізацією радянського РПГ-7.

Нагадаємо, 23 грудня державний секретар США Рекс Тіллерсон підтвердив рішення США надати Україні летальне озброєння. Такий крок у тандемі із посиленням санкцій проти Росії він назвав гідною відповіддю на продовження окупації української території.

20 грудня The Washington Post повідомив, що Адміністрація президента Трампа схвалила продаж Україні летального озброєння на суму $41,5 млн. Газета писала, що Україні нададуть самозарядні великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, а також супутні деталі й аксесуари.

Через кілька днів американські ЗМІ повідомили, що загальна вартість оборонного пакету становитиме $47 млн. Він включатиме 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок Javelin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram