ГоловнаПолітика

Бойовики утримують у полоні 170 українців, - Геращенко

74 громадян України будуть звільнені 27 грудня.

Кількість українців, яких незаконно утримують бойовики терористичних "ЛНР" і "ДНР", продовжує зростати. Про це журналістам повідомила перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко за підсумками наради у президента України, передає "112 Україна".

За її словами, присутній на зустрічі керівник СБУ Василь Грицак озвучив нову невтішну цифру: на сьогодні число українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170.

"Це ті громадяни, чиї родичі або побратими звернулися в СБУ. Але не всіх громадян представники ОРДЛО підтверджують, що вони утримують. На сьогодні вони підтверджують тільки 97 осіб, з них тих, у кого встановлено місцезнаходження, 74 громадян будуть звільнені 27 грудня", - пояснила Геращенко.

Також, за її словами, президент доручив забезпечити звільнених українців медичною допомогою, а також оперативно доставити їх до власних сімей.

Сьогодні стало відомо, що обмін заручниками за формулою "306 на 74" відбудеться в середу, 27 грудня. Його час і місце не повідомляють з міркувань безпеки. Передбачається, що Україна передасть бойовикам тих осіб, звільнення яких не суперечить законодавству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram