ГоловнаПолітика

"Голова" Криму побачив "сплячі осередки" терористів на півострові

Протидії тероризму загрожує "деструктивна діяльність активістів кримськотатарського і українського націонал-сепаратизму".

"Голова" Криму побачив "сплячі осередки" терористів на півострові
Фото: rk.gov.ru

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив про наявність на території півострова "сплячих осередків" міжнародних терористичних організацій, передає РИА Новости.

За його словами, існує кілька загрозотворчих факторів, які впливають на ситуацію у сфері протидії тероризму.

"По-перше, це деструктивна діяльність активістів кримськотатарського і українського націонал-сепаратизму, а також наявність на півострові "сплячих осередків" міжнародних терористичних організацій", - сказав Аксьонов.

За його словами, цього року в Криму припинено діяльність структурних осередків екстремістської організації "Хізб-ут-Тахрір". Вилучено велику кількість вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Як повідомляли, фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" залишили в СІЗО до 11 лютого. Засідання проводили в закритому режимі.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши у список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram