ГоловнаПолітика

Адвокат Фірташа: "Рішення Апеляційного суду Відня є остаточним і обов'язковим для виконання"

Іспанський запит на екстрадицію не відповідав вимогам до таких документів ні за формальними ознаками, ні по суті, - Бомдорфер

Адвокат Фірташа: "Рішення Апеляційного суду Відня є остаточним і обов'язковим для виконання"
Фото: Facebook/Сергей Щербина

Сьогодні Апеляційний суд Відня на засіданні, яке почалося о 10:00 за місцевим часом, прийняв остаточне рішення про відмову Іспанії в екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Суд відхилив апеляцію прокуратури і підтвердив рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції до Іспанії через відсутність складу злочину, місця і часу. Рішення остаточне і під оскарження не підпадає.

В ексклюзивному коментарі LB.ua адвокат Дмитра Фірташа Дітер Бомдорфер так прокоментував сьогоднішнє рішення: «Суд постановив відмовити іспанському запиту на екстрадицію, тому що він не відповідає вимогам до таких документів ні за формальними ознаками, ні по суті».

Бомдорфер також додав, що сьогоднішнє рішення Апеляційного суду Відня є остаточним і обов'язковим для виконання без можливості подачі апеляції.

Раніше, 14 грудня, Верховний суд Австрії призупинив рішення про екстрадицію Фірташа в США і направив запит про законність рішення про його екстрадицію до Суду Європейських співтовариств у Люксембурзі (відомий також як Європейський суд або Суд ЄС).

Тож Фірташ залишиться на території Австрії щонайменше до отримання рішення люксембурзького Суду Європейських співтовариств - органу наднаціонального правосуддя, який працює в Люксембурзі і стежить за єдиним тлумаченням правил і норм Євросоюзу, що стосуються не тільки громадян ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram