ГоловнаПолітика

Прихильники Саакашвілі намагалися зайняти Жовтневий палац (оновлено)

Під час сутичок у поліцейських кидали петарди.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Фото: Олександр Рудоманов

Прихильники Михайла Саакашвілі намагаються зайняти Жовтневий палац у Києві. Вони розраховують створити там координаційний штаб, але їх не пускає Національна гвардія.

Один з керівників "Руху нових сил" Іван Слободяник заявив, що вони вимагають керівників установи для переговорів про оренду вільних приміщень. "У Жовтневому палаці буде штаб нашої координаційної ради, щоб нас не ганяли по наметах ночами", - заявив лідер РНС Михайло Саакашвілі.

В результаті виникли сутички, під час яких почали застосовувати вогнегасники і камені. Водночас Саакашвілі закликав не застосовувати силу проти Національної гвардії.

Фото: Олександр Рудоманов

Штурм Жовтневого палацу розпочався після мирного і спокійного "Маршу за імпічмент".

Оновлення 16:07. Близько 16:05 Саакашвілі закликав своїх прибічників повернутися на Майдан. Згідно з афішею Жовтневого палацу, у ці хвилини там проходить концерт оркестру Гленна Міллера.

Оновлення 16:18. Саакашвілі послухалися далеко не всі мітингувальники біля Жовтневого палацу. Коли стрій поліцейських вирішив підійти ближче до дверей культурного центру, в них полетіли петарди. З обох сторін також застосували сльозогінний газ. За даними кореспондента LB.ua, постраждали близько двох десятків людей.

Заспокоювати протестувальників прийшли навіть нардепи Семен Семенченко та Єгор Соболєв.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, що з 17 жовтня на вулиці Грушевського біля Верховної Ради стоїть наметове містечко прихильників Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram