ГоловнаПолітика

Рада внесе зміни в держбюджет-2018 в частині соцзахисту військових і пільг на електрокари (оновлено)

Порошенко зауважив негативний резонанс низки податкових змін.

Рада внесе зміни в держбюджет-2018 в частині соцзахисту військових і пільг на електрокари (оновлено)
Фото: Владислав Мусиенко

Верховна Рада внесе зміни в державний бюджет на 2018 рік до передачі його на підпис президентові.

Про це на погоджувальній раді парламенту в понеділок сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Міністерство оборони звернулося до Верховної Ради з проханням внести уточнення в ухвалений бюджет, яке стосується соціального захисту військовослужбовців. Згідно з регламентом, ми маємо право уточнити прийнятий бюджет окремим голосуванням", - заявив спікер.

Він сказав, що в середу, 20 грудня, парламент розгляне проекти постанов про скасування прийняття бюджету (вони блокують підписання документа), а в четвер проголосує за ці уточнення.

Оновлення. Перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук повідомив, що поправки в бюджет і пов'язані з ним податкові нововведення стосуватимуться скасування положень, які змінюють встановлений порядок виплати одноразової грошової допомоги під час звільнення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських.

Крім того, президент пропонує встановити податкові пільги не тільки імпортерам електромобілів, а й вітчизняним виробникам, а також усунути неузгодженість із приводу термінів застосування особливостей операцій з сільськогосподарською продукцією.

"Президент України вважає повністю неприйнятними зміни у сфері соціального захисту військовослужбовців. У той самий час звертає увагу парламентаріїв на негативний резонанс змін податкового законодавства з боку агровиробників, фермерів і громадян, а також невідповідність зазначених змін зобов'язанням, узятим Україною під час вступу до Світової організації торгівлі і підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - цитує Ковальчука прес-служба Банкової.

Нагадаємо, Верховна Рада пізнього вечора 7 грудня прийняла державний бюджет на 2018 рік. Доходи держави у 2018 році складуть 913,6 млрд гривень за витрат 988,6 млрд гривень.

Граничний обсяг дефіциту держбюджету-2018 встановлено в розмірі 81,8 млрд гривень, у тому числі граничний обсяг дефіциту загального фонду держбюджету - 61,7 млрд гривень, спецфонду - 20,1 млрд гривень. Граничний розмір держборгу на кінець 2018 року встановлено в сумі 1,999 трлн гривень.

Документ розроблено, спираючись на прогноз інфляції 9%, зростання ВВП 3%, очікуваний номінальний ВВП на рівні 3 332,3 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram