ГоловнаПолітика

32 правоохоронці постраждали внаслідок сутичок під Жовтневим палацом

15 нацгвардійців і 17 поліцейських були госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною.

Унаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронці. 15 співробітників Національної гвардії і 17 поліцейських перебувають у лікарні з отруєнням невідомою речовиною, у деяких були зафіксовані забої тіла, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Сьогодні під час спроби потрапити до будівлі Жовтневого палацу учасники акції влаштували сутички з правоохоронцями. Під час бійки вони почали застосовувати невідомий газ подразливої дії, кидали петарди і пляшки з водою. Крім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби", - йдеться в повідомленні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У поліції зазначили, що інформація про інших травмованих уточнюється.

Згідно з повідомленням, за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальні провадження: за ст.15 ст.341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

"Натепер ситуація в столиці є спокійною. Поліцейські продовжують нести службу в центральній частині Києва", - додали в поліції.

Нагадаємо, іноземні посли засудили штурм Жовтневого палацу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram