ГоловнаПолітика

Число полонених на Донбасі зросло до 168 осіб

Українська сторона сподівається на звільнення до нового року 74 українців.

Число полонених на Донбасі зросло до 168 осіб
Українські військовополонені
Фото: pravda-tv.ru

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що на цей час на тимчасово окупованій території Донбасу утримуються 168 заручників. Українська сторона сподівається на звільнення до нового року 74 українців.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми дуже сподіваємося, що до Нового року відбудеться процес звільнення наших 74 героїв і робимо для цього все можливе", - сказала вона на зустрічі з делегацією Кнесету Ізраїлю 7 грудня.

За словами Геращенко, протягом останніх 1,5 років процес звільнення заручників було заблоковано. При цьому вона повідомила, що на сьогоднішній день незаконно утримуються 168 заручників на території тимчасово окупованого Донбасу.

У коментарі агентству Геращенко повідомила, що кількість українських заручників на Донбасі збільшилася за рахунок нових цивільних осіб, затриманих бойовиками. Більш детальну інформацію про нових затриманих перший віце-спікер не уточнила.

Як повідомлялося за результатами засідання Контактної групи в Мінську 29 листопада, обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" буде проведено в два етапи.

На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це, за словами Медведчука, має відбутися до новорічних та різдвяних свят.

На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram