ГоловнаПолітика

Саакашвілі виліз на дах будинку через обшук у його квартирі (оновлено)

Екс-президент Грузії погрожує зістрибнути.

Саакашвілі виліз на дах будинку через обшук у його квартирі (оновлено)
Фото: стоп-кадр с видео

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі виліз на дах будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, в якій він живе.

Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути.

На дах будинку сходами піднялися рятувальники.

Про те, що у квартирі 32 по вул. Костьольній, 7, де живе Саакашвілі, "ламають двері", повідомив перед тим соратник екс-президента Грузії Давид Сакварелідзе у фейсбуці.

Оновлення 08:43. У Службі безпеки України підтвердили обшуки у квартирі Саакашвілі.

"Дійсно, проводять слідчі дії. Співробітники СБУ надають оперативний супровід у рамках розслідуваного Генеральною прокуратурою України кримінального провадження", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська.

При цьому вона не уточнила, про яке саме кримінальне провадження йдеться.

За інформацією агентства, кримінальне провадження стосується чиновника попередньої влади України.

Як випливає з відеотрансляції, яку з місця події веде член політради Руху нових сил Іван Слободяник, біля квартири Саакашвілі перебувають кілька співробітників СБУ в повній амуніції. Один з них пояснює, що для проведення слідчих дій є відповідна ухвала суду.

За даними джерел "Української правди", кримінальне провадження стосується фінансування соратниками Віктора Януковича акцій Саакашвілі.

Оновлення 09:17. Саакашвілі залишається на даху, свідчить трансляція телеканалу NewsONE. Він каже, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликає своїх прихильників не дати зробити це.

Фото: стоп-кадр з відео

Оновлення 09:19. О 09:19 Саакашвілі відтягнули від краю даху, мабуть, силовики.

Фото: стоп-кадр з відео

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Саакашвілі заявив, що його збираються заарештувати нібито за розпорядженням президента. Пізніше з'явилася інформація, що існує намір депортувати Саакашвілі в Нідерланди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram