ГоловнаПолітика

Рева побував в одеському муніципальному Центрі інтегрованих послуг

Центр надання інтегрованих соціальних послуг реалізує перший в Україні пілотний проект супроводу клієнта за принципом "кейс-менеджмент".

Рева побував в одеському муніципальному Центрі інтегрованих послуг
Фото: odessa-life.od.ua

Міністр соціальної політики України Андрій Рева 26 жовтня 2017 року рамках робочого візиту в Одесу побував у муніципальному Центрі інтегрованих послуг, відкритому 2 вересня цього року на першому поверсі майбутньої мерії на вул. Косівській, 2д. Про це з посиланням на одеські ЗМІ повідомляє РБК-Україна.

Як зазначають, новий Центр працює за принципом "відкритий офіс" і включає роботу трьох фронт-офісів - Центру надання інтегрованих соціальних послуг, Центру надання адміністративних послуг і Центру запитів і звернень громадян. Крім того, за даними видання, за підтримки ЮНІСЕФ одеський Центр надання інтегрованих соціальних послуг реалізує перший в Україні пілотний проект супроводу клієнта за принципом "кейс-менеджмент".

Рева відзначив, що Одеса - єдине місто в Україні, де реалізують нову систему підходу до надання соціальних послуг. Зокрема, переймати досвід одеської міської влади 27 жовтня приїдуть голови територіальних громад з усієї України - в межах колегії Міністерства соцполітики.

"На мій погляд, ми повинні поширити досвід Одеси на всю Україну. Перед тим як надати соціальну послугу, необхідно провести моніторинг справжніх соціальних проблем людей, які звернулися за допомогою. Тутешні спеціалісти - з Центру, розмовляють з громадянами і з'ясовують їхню проблему, потім створюється маршрут дій. І за клієнтом закріплюється спеціаліст, який допомагає йому у вирішенні всіх соціальних проблем, які в нього є. Ми хочемо показати цей досвід нашим колегам, які працюють по всій Україні", - цитує видання Реву.

Одеський міський голова Геннадій Труханов, зі свого боку, зазначив, що сьогодні одне з основних завдань роботи міської влади - надання якісних послуг. В Одесі більш ніж 400 млн гривень виділяють на міські програми соціального захисту. За словами мера, прозорий офіс - це новий етап доступності влади. "Ми дійсно вивели систему надання послуг на якісно новий рівень і щодня її вдосконалюємо", - зазначив Труханов. Міністр соціальної політики також зазначив, що Одеса сьогодні є чудовим прикладом співпраці державної влади та муніципалітету.

"Неможливо вирішити всі проблеми з Києва. Тільки така взаємодія центральних і місцевих органів влади дасть нам позитивний результат", - підкреслив Рева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram