ГоловнаПолітика

Зниклий у Білорусі українець Павло Гриб опинився в СІЗО Краснодара

Про це повідомив його батько. 

Зниклий у Білорусі українець Павло Гриб опинився в СІЗО Краснодара
Иван Гриб

19-річний громадянин України Павло Гриб, який пропав 24 серпня на території Білорусі, перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодара. Про це пише агентство УНІАН з посиланням на батька юнака, співробітника Держприкордонслужби Ігоря Гриба.

"Мене поінформували, що він перебуває в Краснодарі в слідчому ізоляторі №5. Мені це повідомили в Міністерстві закордонних справ", - сказав він.

Нагадаємо, син колишнього прикордонника, а нині військового капелана Ігоря Гриба Павло поїхав до Гомеля 24 серпня, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті, і пропав. Його батько поїхав на пошуки сина й дізнався, що ФСБ Росії звинувачує його у скоєнні терористичного акту.

Білоруські прикордонники заявили, що не мають інформації про місце перебування хлопця, але 31 серпня офіційний представник Державного прикордонного комітету РБ визнав, що Гриб перетнув державний кордон. Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Журналісти ТСН зв'язалися з дівчиною, з якою мав зустрітися Павло Гриб у Гомелі. Нею виявилася 17-річна мешканка міста Сочі. У телефонній розмові вона зізналася, що справді запросила хлопця до Білорусі, а змусила її це зробити ФСБ Росії. Дівчина також перебуває під слідством, за тією самою статтею, що й Павло Гриб - терористична діяльність.

Павло Гриб не служив у АТО і має інвалідність. Його батько вважає, що сина викрали через його патріотичні погляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram