ГоловнаПолітика

Cуд у справі Януковича допитає постпреда України при ООН Сергєєва

Засідання відбудеться 15 серпня.

Cуд у справі Януковича допитає постпреда України при ООН Сергєєва
Юрий Сергеев
Фото: un.org

Оболонський районний суд Києва в четвер провів засідання у справі, в рамках якої колишнього президента Віктора Януковича звинувачують у державній зраді.

Засідання тривало трохи більше за годину.

Державний адвокат Януковича Віталій Мешечек заявив, що встиг ознайомитися з 22 із 50 томів справи. Суд надав йому додатковий час на вивчення матеріалів і призначив наступне засідання на 10:00 10 серпня.

Крім того, суд призначив додаткове засідання на 14:00 15 серпня для допиту свідка у справі - колишнього постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва.

Нагадаємо, на засіданні Ради Безпеки ООН 3 березня 2014 року представник Росії Віталій Чуркін продемонстрував копію листа Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 р., перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

На початку липня Янукович через російські ЗМІ заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників у ній. У відповідь Регіональний центр надання безкоштовної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича. Той попросив час для ознайомлення зі справою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram