ГоловнаПолітика

Рада зняла імунітет з нардепа Полякова, але не дозволила затримання і арешт

"Фронтовикові" загрожує до 12 років в'язниці з "бурштинової справи".

Рада зняла імунітет з нардепа Полякова, але не дозволила затримання і арешт
Максим Поляков
Фото: Lb.ua

Верховна Рада надала згоду на притягнення нардепа Максима Полякова (фракція "Народний фронт") до кримінальної відповідальності, але не дозволила його затримання і арешт.

За згоду на притягнення Полякова до кримінальної відповідальності проголосували 250 депутатів при необхідному мінімумі 226.

За згоду на затримання депутата проголосували 125 членів парламенту.

За арешт проголосували 111 депутатів.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко заявив, що спецназ НАБУ готовий затримати Полякова.

Слідство вбачає у діях Полякова ознаки хабарництва на суму 7500 доларів у обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Полякову загрожує до 12 років в'язниці.

Регламентний комітет парламенту, який за процедурою розглядає подання на зняття недоторканності, дійшов  висновку, що ГПУ не зібрала достатньо доказів проти Полякова. Однак спікер Андрій Парубій виніс подання на голосування у сесійній залі ВР.

Подання на Полякова - четверте з п'яти, які парламент розглядає у вівторок. Подання на Євгена Дейдея і Андрія Лозового Рада відхилила, а на Олеся Довгого підтримала. При цьому перші три подання стосувалися лише зняття депутатського імунітету, про згоду на затримання і арешт Генпрокуратура не просила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram