ГоловнаПолітика

Регламентний комітет не підтримав зняття недоторканності з Полякова

Це вже четверте подання ГПУ з таким висновком.

Регламентний комітет не підтримав зняття недоторканності з Полякова
Фото: LB.ua

Регламентний комітет Верховної Ради на засіданні в четвер не підтримав подання прокуратури про зняття недоторканності з нардепа Максима Полякова, вважаючи його недостатньо обґрунтованим.

"Комітет вважає подання законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим з точки зору доказової бази", - заявив в.о. голови комітету Павло Пинзеник. Комітет також висловив застереження про можливі зловживання владними та службовими повноваженнями під час слідчих дій.

Депутати зможуть розглянути подання в залі і без позитивного висновку профільного комітету. Але для цього необхідно, щоб питання було винесено на голосування спікером Андрієм Парубієм.

Це вже четверте подання на депутатів Верховної Ради, яке регламентний комітет не підтримує. З понеділка по середу він розглянув матеріали на Євгена Дейдея, Олеся Довгого та Андрія Лозового і визнав усі запити прокуратури необґрунтованими.

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, на затримання і на обрання стосовно народного депутата України Максима Полякова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Луценко заявив, що в діях Полякова вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 доларів в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram