ГоловнаПолітика

Гарячу воду на Троєщині та Оболоні в Києві включать з 26 червня

На запуск ТЕЦ-6 потрібно два-три дні.

Гарячу воду на Троєщині та Оболоні в Києві включать з 26 червня
Фото: Макс Требухов

Гаряче водопостачання житлових масивів на півночі Києва, яке припинилося 30 травня, буде відновлене з 26 червня.

Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації.

"Укртрансгаз" вже зняв обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6, які були введені через несплату за послуги транспортування газу. Але розгортання технологічних процесів на станції займе 2-3 доби, тому воду на Троєщину і Оболонь дадуть тільки з понеділка.

"Припинення роботи ТЕЦ має в собі низку глобальних ризиків для нормальної життєдіяльності міста, надання належної якості послуг людям. Місто дякує за те, що ці обставини були враховані в процесі вирішення проблеми, сподіваємося, що надалі вдасться уникнути таких ситуацій", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що ТЕЦ-6 належить компанії "Київенерго". Підприємство заборгувало 61 млн гривень за транспортування газу для виробництва електроенергії, тому 30 травня "Укртрансгаз" вирішив перекрити його постачання.

Домовитися про погашення заборгованості вдалося лише майже через місяць. "Київенерго" за рахунок отриманих кредитних коштів від ДП "Енергоринок" розпочало оплату боргу та перерахувало перший транш на суму 20 млн грн. Залишок боргу, 41 млн грн, "Київенерго" зобов'язалося погасити відповідно до графіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram