ГоловнаПолітика

Кабмін прийняв відставку члена НАЗК Рябошапки

В агентстві залишилося ще три людини.

Кабмін прийняв відставку члена НАЗК Рябошапки
Руслан Рябошапка

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу прийняв відставку члена Національного агентства запобігання корупції Руслана Рябошапки, пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в агентстві.

Рябошапка - один із чотирьох діючих членів НАЗК - вирішив звільнитися, тому що вважає агентство недієздатним.

Цю позицію підтримують і в уряді.

"На жаль, зараз ми бачимо, що ситуація не вирішується, і навіть перша хвиля декларацій за 2015 рік не проходить перевірку. Урядовці, термін перевірки яких закінчився ще в травні, досі не мають ніяких рішень за цими перевірками. Перевірки очікують більш ніж 100 тисяч декларацій за 2015 рік і близько 1 млн декларацій за 2016 рік. Так далі бути не може", - заявив напередодні міністр юстиції Павло Петренко.

Він бачить два виходи з ситуації, що склалася: ухвалення закону про перезавантаження НАЗК або добровільна відставка членів агентства. Тому звільнення Рябошапки міністр назвав хорошим сигналом.

Національне агентство з питань запобігання корупції - це незалежний центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізацію державної антикорупційної політики. Воно є підконтрольним Верховній Раді.

Його функції включають перевірку електронних декларацій українських чиновників.

Згідно із законом, до НАЗК повинні входити п'ять осіб. Агентство є правомочним за наявності трьох членів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram