ГоловнаПолітика

САП передала в суд обвинувальний акт у справі про розтрату "кіотських грошей"

До кримінальної відповідальності притягнуто 10 осіб.

САП передала в суд обвинувальний акт у справі про розтрату "кіотських грошей"
Фото: runews.su

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у справі про розтрату коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Зазначають, що 6 червня обвинувальний акт скерували в Солом'янський районний суд Києва для розгляду по суті.

"Встановлено, що група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП «Укрекоресурси», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів і поліпшення соціально-економічних умов» здійснили замах на заволодіння державними коштами в розмірі 336 009 811, 63 грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, за результатами попереднього розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто 10 осіб, у тому числі посадових осіб ДП "Укрекоресурси". Крім того, вже засуджено двох людей (Слєпченко А.В. і Безпала О.В.) за здійснення фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України).

Також матеріали досудового розслідування щодо одного зі співучасників злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 (пособництво в замаху на заволодіння чужим майном) КК України, і двох осіб - за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК - були виділені в окреме провадження у зв'язку з оголошенням їх у розшук.

"Зазначеним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - зазначили в САП.

Нагадаємо, 21 січня 2016 року детективи НАБУ почали розслідувати розтрату 480 млн гривень держкоштів, виділених Україні за Кіотським протоколом. НАБУ перевіряло всіх учасників тендеру на причетність до розкрадання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram