ГоловнаПолітика

Член НАЗК спростував версію Парубія про перенесення виборів омбудсмена

"Ми все перевірили, всі документи стосовно трьох кандидатів передали".

Член НАЗК спростував версію Парубія про перенесення виборів омбудсмена
Фото: nazk.gov.ua

Член Національного агентства із запобігання корупції Руслан Радецький спростував версію спікера Верховної Ради Андрія Парубія про перенесення виборів омбудсмена.

Голова парламенту вранці 6 червня заявив, що "НАЗК звернулося з проханням дати більше часу для перевірки всіх кандидатів". Радецький же стверджує, що агентство передало всі необхідні документи.

"Ми все перевірили, всі документи стосовно трьох кандидатів передали в терміни, які були для нас визначені, тобто впродовж 7 днів", - заявив він у коментарі "Громадському".

Разом з тим варто відзначити, що Радецький перебуває в опозиції до голови НАЗК Наталії Корчак і може не знати про всі дії агентства. Наприкінці травня Корчак відкрито висловила невдоволення Радецьким і заявила, що не знає "як цю безвідповідальну людину змусити працювати".

Нагадаємо, термін повноважень діючого омбудсмена Валерії Лутковської завершився 27 квітня 2017 року.

Кандидатами на цю посаду є депутати Людмила Денисова (фракція "Народний фронт") і Сергій Алексєєв ("Блок Петра Порошенка"), а також адвокат Андрій Мамалига (кандидатуру подала фракція Радикальної партії).

6 червня закінчується термін обрання нового омбудсмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram